Hulp bij Alledaagse Noodzakelijke Dingen is Gemakkelijk (HANDIG)

Onderzoek "Technology in Everyday Life"

 

Het onderzoek

In dit onderzoek gaan we kijken welke technologische snufjes u thuis kunnen helpen. En wat u daarbij nodig heeft om deze snufjes goed te kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld door een paar keer samen oefenen. 

We onderzoeken of het helpt om technologische snufjes te gebruiken als u net wat vergeetachtig begint te worden. De onderzoekers denken dat door het vroeg starten met de technologische snufjes het mensen helpt om prettig thuis te wonen.

De onderzoekers kijken ook om naar uw naasten. Heeft u bijvoorbeeld een partner die u kan helpen of woont u alleen? Wat vinden zij van de technologische snufjes?

Het onderzoek doen we samen met de projectcoördinator, een vrijwilliger en studenten. Zij komen een aantal keer bij u thuis. De projectcoördinator en de vrijwilliger kijken wat voor u een handig snufje is en hoe u dit het beste kunt leren en gebruiken. De studenten komen elke 6 maanden langs met vragenlijsten. 

Met de mensen uit uw eigen gemeente zijn we ook aan de slag. Bijvoorbeeld trainen we vrijwilligers om te oefenen met de technologische snufjes.  En kijken we met alle organisaties samen hoe we mensen de technologische snufjes thuis kunnen laten uitproberen als het onderzoek is afgelopen. En wat dat dan kost.


Heeft u vragen over het onderzoek?

Dr. Betsie van Gaal

Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

Postbus 6960 | 6503 GL Nijmegen

Bezoekadres: Kapittelweg 33 6525 EN Nijmegen| 

 

06-50924855

Betsie.vangaal@han.nl


Meedoen? 

Kijk op de pagina DEELNEMER hoe u mee kan doen. 

Of op de pagina VRIJWILLIGER WORDEN hoe u kunt helpen als vrijwilliger.